عضو پيوسته فرهنگستان هنر در مراسم رونمايي اثرش گفت: اين پانزدهمين تابلوي من است که به آستان مطهر حضرت رضا(ع) اهدا شده است.
به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، روز سهشنبه 26 شهريور مراسم رونمايي از تازهترين اثر استاد محمود فرشچيان، عضو پيوسته فرهنگستان هنر با نام"معراج پيامبر" در موزه استاد محمود فرشچيان برگزار شد. اين مراسم، با حضور حجتالاسلام دعايي، محمدعلي نجفي، حسين الهيقمشهاي و نيز جمعي از هنرمندان و مسئولان فرهنگي-هنري كشور برگزار شد.
استاد محمود فرشچيان در اين مراسم عنوان كرد: اين پانزدهمين تابلوي من است که تا يکسال در موزه کاخ سعدآباد ميماند و چون به آستان مطهر حضرت رضا(ع) اهدا شده است، بعد از اين مدت به آنجا فرستاده ميشود. من هزار بار مفتخرم که رونمايي اين تابلو در روز ميلاد امام هشتم انجام ميشود.
عضو پيوسته فرهنگستان هنر ادامه داد: البته از معراج پيامبر چندين تابلو و نقاشي ديگر کشيده شده است؛ که يکي از آنها متعلق به سلطانمحمد، نقاش بزرگ هرات است؛ ولي، تفاوت تابلوي من با ديگر آثار در اين است كه آنها بر صورت پيامبر روکش و روپوشي گذاشتهاند، تا احترام حضرت حفظ شود. اما من اين کار را نکردم و پيامبر اکرم(ص) را از پشت سر نشان دادم؛ يعني روي پيامبر به درگاه کبريايي خداوند است و در اطرافش فرشتگان قرار دارند که آنها هم به درگاه الهي دعا ميکنند.
وي در مورد جزئيات اين اثر عنوان كرد: قطع تابلو بين 101 و 81.5 سانتيمتر است. حدود يكسالونيم طول کشيد تا اين تابلو به سرانجام رسيد. رنگآميزيها در اين تابلو هر چقدر به بالا ميرسد کمرنگتر ميشود و الوهيت بيشتر جان ميگيرد.
پيشكسوت نگارگري ايران، اضافه كرد: من براي کشيدن اين تابلو متون زيادي خوانده و تحقيقات بسياري انجام دادهام. همچنين با علماي بسياري نيز سخن گفتهام. گويا شب معراج در 18 ماه مبارك رمضان اتفاق افتاده و من در اين تابلو، حضرت را در حال بالارفتن به سمت هلال ماه ترسيم كردهام. براي اين تابلو زحمت کشيدم و شبانهروز به آن پرداختهام. اما، هنوز خودم را مثل يک جوان 45 ساله نيرومند و قدرتمند ميدانم.
استاد محمود فرشچيان، در پايان با اشاره به جزئيات ديگري از اين تابلو گفت: من پيامبر را با اسبشان رو به درگاه الهي کشيدهام و در کارهايم، سعي کردهام فرشتگان را در شمايلي، ميان ظاهر زن و مرد، نشان دهم.
در اين مراسم، محمدعلي نجفي، رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشور، استاد فرشچيان را به عنوان حکيم هنرهاي اسلامي در دنياي معاصر نام برد.
همچنين حسين الهي قمشهاي، در اين مراسم در مورد توجه به زيبايي و هنر سخن گفت.
در پايان اين مراسم، سيدمحمد بهشتي، ديگر عضو پيوسته فرهنگستان هنر، در جمع فرهيختگان اين مراسم حضور يافت.